Fuktboost och slätare hud med Infuzion – läs om Linas egna upplevelser

Infuzion är en ny behandlingsmetod som verkligen visar resultat – utan att du behöver ett enda litet nålstick. Faktum är att den är i princip helt smärtfri förutom små, små pirrkänslor av elen som används. Den utlovar att ge huden mer lyster, mer fukt, den blir slätare och jämnare – med bara en roller som redskap.
Gunilla på Hud & Hälsa är en av de första i Sverige som satsar på metoden.  Här får du läsa om Lina Skandevalls egna erfarenheter.
infuzionLina

Jag har testat behandlingen tre gånger under tre veckors tid hos Gunilla. Det är också den rekommenderade mängden behandlingar för att resultatet ska bibehållas i ett halvår. Med hjälp av vad som liknar en pistol med en roller längst ut som innehåller hyaluronsyra, som är berikad med massor av godbitar för huden, den är proppfull av vitaminer, aminosyror, antioxidanter och mineraler.

Med hjälp av joniserad ström leds hyaluronsyran ner flera lager i huden, något som förut inte varit möjligt utan nålar. Det är en ny teknik för skönhetsbranschen och den tar snabbt mark. Inte minst eftersom resultaten är så tydliga så snabbt. Första behandlingen jag gör märker jag snabbt hur törstig huden är. Hela dosen hyaluronsyra sugs upp ganska lätt av huden. Jag får hålla i en metallrulle som hjälper den joniserade elen på vägen ner i huden och jag får faktiskt en metallisk smak i munnen. Förutom en lätt pirrande känsla är behandlingen helt smärtfri. Behandlingen i sig är över på 20 minuter.

Jag blir lite torr ett par dagar efter behandlingen men det övergår snabbt till en jämnare hud med enormt mycket lyster. Skillnaden märks verkligen, och då är jag i grunden naturligt kritisk till alla behandlingar på marknaden. Det är mycket snack och lite resultat i många fall. I mitt jobb testar jag dessutom minst en handfull spa och ansiktsbehandlingar om året – men den här behandlingen skiljer sig rejält. Efter andra behandlingen är huden så jämn och fin att jag inte ens känner att jag behöver foundation, trots att det är mitt i vintern, torr luft och otäckt avslöjande vintersol. Lite solpuder och jag är good to go. Det här ger verkligen en rejält fuktboost som genererar lyster och huden känns mycket jämnare än tidigare.

Det tredje besöket testar vi att kombinera dermastamp, en metod som slår hål på hudens yttersta lager med hjälp av nålar som slår upp huden med 900 kanaler varje sekund, och kombinerar det med infuzion. Resultatet? En timme senare är jag, i vanlig ordning, röd som en tomat i ansiktet av dermastampbehandlingen, men det lägger sig på en dryg timme. Kvar har jag jämn, slät hud.