Vanliga frågor och svar om Cryo21

Vilka områden kan behandlas?

 • Ansikte – Uppstramning och avslappnande
 • Dubbelhaka – Fettreducering och uppstramning
 • Nacke och Hals – Stärka och strama upp
 • Byst – Stärka och strama upp
 • Arm – Fettreducering och uppstramning
 • Mage – Fettreducering, uppstramning och celluliter
 • Höfter – Fettreducering, uppstramning och celluliter
 • Midja – Fettreducering, uppstramning och celluliter
 • Rygg – Fettreducering och uppstramning
 • Rumpa – Fettreducering, uppstramning och celluliter
 • Lår – Fettreducering, uppstramning, celluliter och ökad blodcirkulation
 • Ben – fettreducering, uppstramning och celluliter

Vad kan man få för slutresultat och hur lång tid kvarstår resultatet?

Cryo 21 jobbar på olika problem och focusområden beroende på vad för slutresultat som vill uppnås. Vid kroppsbehandling är det främst fettreducerande, uppstramning och cellulitreducerande resultat som uppnås och vid ansiktsbehandling är det uppstramning och fettreducering.

Fettreducering är en effektiv behandling för lokala fettdepåer och är i det behandlande området permanent. Hur långvarigt resultat blir beror på vilken livsstil, motion, diet och genetik man har. Vid tex. viktökning ökar antalet fettceller, dock är de fettcellerna som är frysbehandlade borta för alltid. Detta i motsats till bantning där man reducerar fettinnehållet.
Uppstramning och cellulitbehandlingar kan kräva ett underhållsschema för att behålla resultatet.
Den process som är igångsatt i kroppen gör att det eliminerade fettet går via levern, tarmarna och lymfsystemet. För att uppnå det definitiva resultatet kan det ta upp till 8 – 12 veckor efter sista behandling innan ett slutgiltigt resultat.

Vid första inbokade mötet.

Vid det första inbokade mötet görs en dokumentation och ett hälso/kundkort fylls i. Därefter utformas en individuell behandlingsplan.

Hur går behandlingen till?

Före behandlingen smörjs behandlingsområdet in med Cryo21 gel produkter, finns olika beroende vilket syfte som ska uppnås, fettreducerande, celluliter eller uppstramning.
Behandlingen upplevs som en skön och kylande massage utan att kunden känner någon form av obehag.
Vid fettreducering bör det vara minst 2 veckor mellan behandlingarna beroende på att det tar ca 14 dagar innan de döda fettcellerna börjar komma ut ur kroppen. Vid uppstramning kan behandlingar ske varje vecka.

Hur många behandlingar?

För en fettreducering behövs i regel mellan 4–6 behandlingar för att få bästa resultat. Detta är individuellt och beroende på hur stort område och vilket problem som finns.

Biverkningar?

Kylbehandling (Cryo-terapi) är FDA och CE godkänt, samt godkänd av American Academy of Cosmetic Surgery.
Det finns inga kända biverkningar. Området kan bli lite rött efter behandling och området kan kännas kallt den närmaste halvtimmen efteråt.
Eftersom Cryo 21 använder en kylsond som förflyttas manuellt över behandlingsområdet så uppstår inga brännmärken vilket kan förekomma vid andra kylterapier där man med vacuum fäster fast en applikation på ett behandlingsområde.