Rosacea

Rosacea kallas ibland för vuxen acne och det kan var ett nog så besvärligt tillstånd med röda kinder och näsa och knottror i huden. Det kan bränna och blossa och ge mycket psykosociala besvär.

För att utföra behandlingen riktas korta, säkra stötar av ljus mot huden. Systemet filtrerar ljuset för att säkerställa de våglängder som absorberas av hemoglobinet i blodet i dina kärl. Ljuset omvandlas till värme som förstör proteinet i kärlväggen, vilket leder till att kärlen gradvis försvinner efter behandling.

Den vanligaste behandlingen tar hand om den diffusa rodnaden som finns i ett tidigt stadium av rosacea, men individuella kärl som utvecklas i ett senare stadium kan också behandlas

Behandlingarna är mest effektiva på personer med ljus hud utan solbränna. Om din hud är mindre solbränd är kontrasten mellan pigmentfläckar och färgen på huden större, vilket gör behandlingen enklare. Systemet har dock förprogrammerade inställningar för olika hudtyper som levererar rätt energi.

Det är viktigt att undvika solbränna (sol, solarium eller brun-utan-sol-produkter) före och under behandlingsperioden, annars kommer din solbrända hud att absorbera mer ljus, vilket gör behandlingen mindre effektiv och bekväm. Det är också en god idé att undvika rökning i 4 timmar före behandling. Generellt är ingen speciell vård nödvändig efter behandlingen, men personer med känslig hud kan lägga på en kall kompress (en kall fuktig trasa) på det behandlade området direkt efter behandlingen. Efter behandlingen bör du undvika solexponering i 30 dagar, även om det inte finns några tecken på inflammation i det behandlade området. Använd solskydd (minst SPF 30) om solexponering inte kan undvikas.