Hudföryngring/Hudförbättring

Vår hud åldras bland annat på grund av solexponering och minskad produktion av kollagen. Det är främst dessa två faktorer som vi penetrerar när vi behandlar huden med IPL för hudföryngring/hudförbättring även kallad Photo Rejuvenation.
Behandlingen fokuserar på solskadad, väderbiten och naturligt åldrad hud och syftar till att ta bort åldersfläckar, ojämn pigmentering och diffus rodnad samt öka kollagenproduktionen. Resultatet blir en jämnare hudton.
För att utföra behandlingen riktas korta, säkra stötar av ljus mot huden. Systemet filtrerar ljuset för att säkerställa att de använda våglängderna absorberas av hemoglobin i de fina blodkärlen och melaninet i pigmentfläckarna. När celler som innehåller mycket melanin eller hemoglobin är behandlade, värms de upp och förstörs inom några tusendels sekunder.

Behandlingarna är mest effektiva på personer med ljus hud utan solbränna. Om din hud är mindre solbränd är kontrasten mellan pigmentfläckar och färgen på huden större, vilket gör behandlingen enklare. Systemet har dock förprogrammerade inställningar för olika hudtyper som levererar rätt energi.