Borttagning av ytliga blodkärl i ansiktet

Tunna kärl (kallas telangiectasias) runt näsan eller på kinderna är små blodkärl nära hudens yta som ofta är en följd av solexponering. Ibland uppträder kärlen som ett enda rött område. Korta säkra stötar av IPL-ljus riktas mot huden. Systemet filtrerar ljuset för att säkerställa de våglängder som absorberas av hemoglobinet i blodet i dina kärl. Ljuset omvandlas till värme som förstör proteinet i kärlväggen, vilket leder till att kärlen gradvis försvinner efter behandling.

De vanligaste behandlingarna är ytliga blodkärl i ansiktet. Behandlingarna är mest effektiva på personer med ljus hud som inte är solbränd vid tidpunkten för behandlingen. Om huden är mindre solbränd blir kontrasten mellan blodkärlet och bakgrundsfärgen på huden större, vilket gör behandlingen enklare. Systemet har förprogrammerade inställningar för olika hudtyper som levererar rätt energi för din just din hy. Flera blodkärl kan riktas i en ljusblixt. Behandlingstiden beror på området och de många olika blodkärl som skall behandlas. En enda session varar vanligtvis i 15-20 minuter.

Det är viktigt att undvika solbränna (sol, solarium eller brun-utan-sol-produkter) före och under behandlingsperioden, annars kommer din solbrända hud att absorbera mer ljus, vilket gör behandlingen mindre effektiv och bekväm. Det är också en god idé att undvika rökning i 4 timmar före behandling. Generellt är ingen speciell vård nödvändig efter behandlingen, men personer med känslig hud kan lägga på en kall kompress (en kall fuktig trasa) på det behandlade området direkt efter behandlingen. Efter behandlingen bör du undvika solexponering i 30 dagar, även om det inte finns några tecken på inflammation i det behandlade området. Använd solskydd (minst SPF 30) om solexponering inte kan undvikas.

Antalet behandlingar beror på placering och blodkärl som skall behandlas. Vanligtvis brukar 1-3 behandlingar krävas och dessa sker med ca1 månads mellanrum.