Acne

Kroppen producerar ett hormon som kallas androgen, vilket stimulerar våra talgkörtlar att producera en oljig substans som kallas talg. Hudbakterier som livnär sig på och bryter ner talg fastnar och blandningen av hårprotein, talg och fett syror som produceras av bakterierna irriterar väggarna i hårsäcken och orsakar inflammation.

IPL-behandlingen minskar blodtillförseln till talgkörtelaktiviteten och bromsar produktionen av talg. För att göra detta riktas korta, säkra skurar av intensivt pulserande ljus mot huden. Systemet filtrerar ljuset för att säkerställa att våglängderna som används absorberas av hemoglobin i de fina blodkärlen som försörjer talgkörtlarna.

De bästa resultaten uppnås på inflammatorisk acne – röd, värkande, upphöjda finnar.
Det är viktigt att undvika solbränna (sol, solarium eller brun-utan-sol-produkter) före och under behandlingsperioden, annars kommer din solbrända hud att absorbera mer ljus, vilket gör behandlingen mindre effektiv och bekväm. Det är också en god idé att undvika rökning i 4 timmar före behandling. Generellt är ingen speciell vård nödvändig efter behandlingen, men personer med känslig hud kan lägga på en kall kompress (en kall fuktig trasa) på det behandlade området direkt efter behandlingen. Efter behandlingen bör du undvika solexponering i 30 dagar, även om det inte finns några tecken på inflammation i det behandlade området. Använd solskydd (minst SPF 30) om solexponering inte kan undvikas.