Ambassadörer

Hanna Klinga: ”Gunilla har lyckats som ingen annan”

Hanna Klinga är en av Sveriges mest lovande seglare. Sedan 13 års ålder har hon utmanats av vågor och vind. Det gör också att hennes hud utsätts för rejäla påfrestningar – något som Gunilla har tagit itu med.

Hanna KlingaHanna bor sedan länge i Göteborg, en stad som ofta byts till platser runt om i världen där förutsättningarna är som bäst för segling. Men eftersom familjen fortfarande bor kvar i Östergötland åker hon ofta hem på besök.  När hon råkade tänja ut ett ledband i foten före förra OS bodde hon hemma hos sin mamma och pappa. Eftersom hon skulle vara hemma ett tag ville hon ta tag i sin hud. Förutom att den ständigt utsätts för väder och vind så har hon sedan länge dragits med acne.
– Jag gick inte ut utan att sminka mig. På träningar och tävlingar rinner sminket bort av svett och vattenstänk. Det var jobbigt att vistas bland folk då, eftersom jag visste att acnen syntes.

Hon har under många år besökt flera hudterapeuter utan att märka någon skillnad på huden. Så fick hon tips om Gunilla och gick dit.
– Det första hon sa var: ”det här kommer vi att lösa”. Hon tog verkligen emot mig med öppna armar och jag märkte skillnad direkt. Det finns verkligen ingen annan som lyckats på samma sätt. Efter det var jag fast. Det kändes så proffsigt och lite mer medicinskt på Hud & Hälsa.

Hannas hud utsätts inte bara för väder och vind utan också för en hel del sol. Och med havsvatten som sköljer över henne kan solkrämen försvinna, vilket gjorde att hon även hade en hel del pigment på grund av solen.
– Solskadorna har blivit mycket, mycket färre. Och med rätt solskydd skyddar jag huden på ett helt annat sätt än med de billiga varianterna jag köpte tidigare. Nu tar jag alltid på mig massa solkräm, alltid med SPF 50 och minst två gånger om dagen.

– Jag är så glad över förändringen av min hud. Att kunna gå upp på morgonen och inte behöva göra något med ansiktet – det är en dröm.