Avancerad hudvård

Vi erbjuder avancerad, modern hudvård som ger dig synliga och långsiktiga resultat. Behandlingarna fungerar bra för både män och kvinnor. Alla avancerade behandlingar inleds med en konsultation hos Hud & Hälsa. Vi har även en nära dialog med vår hudläkare innan vi genomför vissa behandlingar för att minimera riskerna för felbehandling.

Alla våra hudterapeuter är auktoriserade genom Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR). Det innebär att vi alla har en gedigen utbildning och utför professionella behandlingar. Vi har också förbundit oss till att följa de stadgar och etiska regler som finns antagna av SHR. Läs gärna mer här.

Avancerade behandlingar

Enerpeel’s

Enerpeel baseras på en unik teknologi. Peelen är en  produkt (CE-märkta som ”medical devices). Med en Enerpeel-behandling som baseras på adikvat-hudvård så får du ett mycket effektfullt resultat som ger ett mycket effektivt och långsiktigt resultat än traditionella kosmetiska behandlingar.

Det här förbättras med Enerpeel:
– Hudens textur och lyster
– Rynkor och fina linjer
– Ojämnheter och defekter i pigmentet
– Fet hy
– Acne, både inflammatorisk typ, pormaskar och blandtyper( hjälp av hudläkare)
– Rosacea, både inflammatorisk typ och känslig hy( hjälp av husläkare)
– Solskada, till exempel solfräknar (lentigo) och åldersfläckar (aktinisk keratos i mild och måttlig form)
– Torr hud genom ökad vattenbindande förmåga
– Förbättring av stimulering av kollagen för ökad fasthet och hudföryngring

Microneedling

Dermastamp/ Maskin

När huden åldras blir hudens olika funktioner nedsatta. Hudens fasthetsfibrer (kollagen) får sämre kvalitet, vilket gör att huden förlorar sin ungdomliga spänst. Behandling med Dermastamp ger en ökad fasthet där rynkor och linjer reduceras och ojämn textur jämnas ut.

Microneedling/Collagen Induction Therapy (CIT) (manuell för större områden)

Microneedling används för att skapa en reparations- och tillväxtstimulering av huden. Metoden har gett riktigt bra resultat,  (CE-märkt Medical Device klass 2). Användningsområdet är brett, med få sidoeffekter.

Det här förbättras med microneedling/dermastamp:
– rynkreducering (collagen dermal stimulering)
– solskadad hud
– Skin Tightening (vävnadsuppbyggning/fasthet)
– Ärrbehandling (acne, operation eller skador)
– Graviditetsbristningar

Teknologin bakom Dermastamp och Microneedling

Behandlingen innebär att huden piercas med hjälp av mycket tunna nålar (0,2-2,0 mm) av rostfritt stål. När nålarna tränger in i hudvävnaden skapas tusentals mikrokanaler. De stimulerar vävnaden till reparation samtidigt som naturliga tillväxtfaktorer frigörs. Det ger i sin tur ökad tillväxt av fasthetsfibrer (kollagen).
Klinikverkyget  får endast användas av auktoriserad specialutbildad terapeut.

Fillers

Restylane (hyaluronsyra) är ett ämne som finns i vår hud och i våra leder. Dess uppgift är att hålla huden fuktig, ge volym och hjälpa till att bilda ny vävnad. Med en restylane injektion blir du snabbt och enkelt av med besvärande rynkor eller ojämnheter.
Behandlingen utförs av våra sjuksköterskor i Linköping och Norrköping. Du är varmt välkommen att boka tid för konsultation där vi tillsammans väljer en behandling som passar de estetiska resultat du önskar.

Diatermi

Diatermi betyder ”genom värme”. Det är en behandling som används för att bränna vävnad med hjälp av elström genom ett verktyg som liknar en penna. Diatermi används för att behandla små, fina blodkärl  och även ”spiders”. Besvärande skintags på exempelvis halsen går också utmärkt att behandla på det här sättet. Vid behandling av djupare kärl rekommenderar vi istället ett besök hos vår hudläkare.

Hårtborttagning/epilering

Elektrisk epilering innebär att oönskad hårväxt avlägsnas med hjälp av svag, elektrisk ström. Vid en epilering förstörs den nedre delen av hårsäcken permanent, utan att förstöra kringliggande vävnad, förorsaka ärr eller på annat sätt skada din hud. För att bibehålla bästa resultat bör du undvika att raka och plocka mellan behandlingarna. Vi gör epileringar som tar allt från fem minuter till en timme.